• GRATIS FRAKT OVER 299,-
 • FRI RETUR
 • TRYGG BETALING MED VIPPS
 • RASK FRAKT FRA NORGE
Vedlikehold av støvlene
TIPS & RÅD

Vedlikehold av støvlene

Alpina Outdoor

Alpina, som står for ekte håndverk, ukonvensjonelle løsninger og funksjonell design er best kjent som produsent av langrennsstøvler til alle nivå. Men denne kunnskapen gjelder også innenfor der det hele startet; outdoor kategorien.

 

For Alpina var tradisjonelt sett skomakere som lagde støvler til militæret og jegere, og har etter 80 år beholdt denne lidenskapen for godt fottøy og håndverk. Derfor lager Alpina fottøy som passer perfekt til alt fra krevende fjellturer til rolige gåturer i skog og mark.

 

Før bruk første gang

Når støvlene er rett ut av boks er det alltid lurt å bruke en enkelt sprayimpregnering for henholdsvis lær eller tekstil (avhengig av modell) før du tar de i bruk første gang.

Vi anbefaler at du prøver og snører på deg støvlene innendørs før du skal ta de i bruk. Bruk de sokkene du tenker å ta i bruk på turen. Snør støvlene godt på og sørg for at helen har kommet godt bak i støvelen. Bruk alle snøre kroker og hemper. Du har nå ett godt utgangspunkt for å bedømme om støvlene passer deg og om du har valgt riktig størrelse.

Noen foretrekker to par sokker og har gode erfaringer med dette. Ett tynt par innerst som transporterer fuktighet, samtidig som dette sikrer at evt. gnisninger mellom støvel og sokk reduseres og minsker risikoen for gnagsår. Tykkelsen på den ytterste sokken velges etter temperatur og komfort. Merk at dette vil fylle ut støvlene og påvirke størrelse og passform.

 

Bruk av støvler på tur

Før man legger ut på langtur er ett godt tips å gjøre seg kjent med støvlene på noen kortere turer. Dette er nok viktigere på kraftigere lærstøvler hvor støvlene er stivere i starten, enn på støvler med tekstilmaterialer som er mykere og enklere å gå inn.

Eksperimenter med sokker og tilpasninger av søkesystemene før en lengre tur. Når du går oppover, kan du eksempelvis snøre støvlene noe løsere over vristen. Når du er på vei ned igjen er det med en fordel å snøre støvlene godt over vristen slik at helen holder seg godt bak i støvlene og ikke glir frem.

 

 

Etter bruk hver gang

Etter bruk er det alltid viktig å rengjøre støvlene. Skyll av støvlene i lunket vann, eller tørk av gjørme og smuss utvendig. Dersom læret er vått, tørk av med en klut og lå deretter støvlene tørke i romtemperatur for å unngå at læret tørker ut. Det er viktig at skoene ikke utsettes for høy og direkte varme fra f.eks. ovn eller bål da dette kan skade skinnet eller ytterstoffet.

Ett tips til tørking av støvler på tur er å ta ut sålene og tørke de for seg, samtidig som man kan fylle støvlene med avispapir for å trekke ut fuktighet. Bytt gjerne papiret flere ganger, jo tørrere papir jo mer fuktighet vil de trekke ut av støvlene.

 

Vedlikehold av Alpina støvler

Husk alltid å vaske støvlene etter bruk. Skyll av støvlene i lunket vann, eller tørk av gjørme og smuss utvendig og fjern lissene slik at du kommer godt til under disse. Rengjøring er også viktig før videre impregnering og vedlikehold. Dersom læret er vått, tørk av med en klut og lå deretter støvlene tørke i romtemperatur slik at læret ikke sprekker eller tørker ut.

  Du vil også like dette

  Powered by Jetshop

  Hei, vi bruker cookies slik at denne nettsiden skal fungere bedre for deg.

  Les mer