• GRATIS FRAKT OVER 299,-
 • FRI RETUR
 • TRYGG BETALING MED VIPPS
 • RASK FRAKT FRA NORGE
Valg av skistøvler
TIPS & RÅD

Valg av skistøvler


Skal du velge skisko er det et par ting du bør tenke på. Alpina har sko til forskjellige bruk og alle ferdighetsnivå. I tillegg har enkelte modeller forskjellig passform som gjør at du skal finne skoen for deg i Alpinas sortiment.


Det finnes mange forskjellige typer skisko. For å navigere i denne jungelen er det viktig å ha oversikt over de forskjellige stilartene og bruksområdene for skoene. Man skiller vanligvis mellom klassisk- og skøytesko, som passer til sine respektive stilarter. Det som kjennetegner klassisksko er at de har en lavere innerstøvel, ingen ankelmansjett og en mykere fleks i sålen for bedre fraspark. Skøytestøvler har en stivere såle, mer oppbygning rundt ankel og en ankelmansjett som sørger for kontante og balanserte skyv.


I tillegg kommer Alpina med AS (Ankle Support) og kombisko, som gir bedre støtte rundt ankelpartiet for bedre balanse eller støtte under krevende forhold. Alpina skiller på skoene sine i forskjellige serier; Elite 3.0, Pro, Comp, Force, Racing, Action og T-serien. Elite 3.0 er world cup støvlene brukt av verdens fremste utøvere. Pro er en god konkurranse og treningsserie, og Comp bygger på samme prinsippene med en litt bredere og mer komfortabel passform. Force er en god treningsserie som er noe varmere, og Racing bygger videre på komforten og varmen i disse. Action og T-serien er svært gode trenings- og tursko som passer de fleste nivå. Les mer om skoene under SEGMENTER/SERIER.


Når det gjelder BC og fjellskistøvler skiller vi mellom den tradisjonelle 75 mm bindingen, BC og nytt av året;Xplore.Les mer om Alaska XP her


Når det gjelder passform er det viktig at man velger sko som kjennes komfortable ut i bredden, og med en høy nok tåboks som ikke presser. Det som skiller skisko fra vanlige sko er at de skal gi mer støtte i ankelpartiet. Når du prøver skiskoene er det viktig at du benytter samme type sokker som du vil bruke under skiturene dine. Det er også viktig at du strammer til og tilpasser alle hempene på skiskoene. Alpina sin innersko kommer med flate lisser og er utviklet for å gi følelsen og komforten til en joggesko. Bør disse inkluderes her, eller må vi lage egne?

  Du vil også like dette

  Powered by Jetshop

  Hei, vi bruker cookies slik at denne nettsiden skal fungere bedre for deg.

  Les mer