• FRI FRAKT OVER 299,-
  • RASK LEVERING FRA NORGE
  • Betal enkelt med vipps
Tips for rulleski
TIPS & RÅD

Tips for rulleski

Ting du bør tenke på når du skal prøve rulleski

Rulleski er en fin treningsmetode for å både jobbe med grunnformen og opprettholde teknikken gjennom hele sommeren. Dersom du er helt ny til denne måten å trene på, er det greit å være klar over disse tingene før du gir deg ut på første tur:

1)     Valg av rulleski

Når du skal velge rulleski og tilhørende utstyr er det viktig å velge ut ifra egne behov og nivå. Rulleski er som i vanlig langrenn, også skilt mellom klassisk og skøyting. Hvor klassiske rulleski har bredere hjul, ofte er litt lengre, og med en sperre som gjør at du får et godt fraspark. Skøyteski er litt kortere, med smalere hjul.

Felles for de to er at man får rulleski med forskjellig rullemotstand hvor hjulmotstand 2 er standarden. Jo høyere tall, desto tregere hjul, hvor 4 som regel er tyngste motstand.

Tregere rullemotstand vil gi mindre utfordringer i nedoverbakker da hastigheten blir lavere. Det vil til gjengjeld bli langt tyngre å gå.

 

Se våre rulleski her

 

2)     Valg av tilbehør

For å gå på rulleski trenger du og staver med rulleskipigger. Dette er pigger som er mer slitesterke, gir bedre grep og en langt bedre opplevelse enn hvis du skulle valgt tradisjonelle langrennstrinser. KV+ sine staver har et Quick Change Disk system som gjør det lett å bytte fra tradisjonelle trinser til rulleskipigger når rulleskisesongen sparkes i gang. Når det gjelder lengde på stav kompenseres ofte høyden man får på rulleskiene, med lengden på en rulleskipigg.

 

Se vårt utvalg av staver her

Se våre rulleskipigger her

 

Det kan også være lurt å ha egne rulleskisko, da støv og grus har en tendens til å ødelegge vanlige langrennssko.

 

Se våre rulleskisko her

 

Utover dette anbefaler vi hjelm, rulleskihansker og godt synlige plagg når man ferdes i trafikken.

 

3)     Planlegg ruten godt

Det viktigste du gjør før du skal på rulleski er å planlegge ruten. På den måten unngår du ubehagelige situasjoner i form av krappe svinger, trafikk, fortauskanter og bratte nedoverbakker. Det er viktig å huske at bremsing på rulleski gjøres ved å ploge, og stopptiden er lengre enn ved langrenn, sykkel og andre bevegelsesformer.

 

4)     Andre nyttige tips

Sørg for å bytte rulleski fra høyre til venstre mellom turene. På den måten unngår du å slite skiene for mye på en side så de går skjevt. Derfor kan det være lurt å merke skiene, så man ser forskjell.

Utstyr rulleski